Detta företag tog sin början 1949 när Sture Strelin i Vadstena tröttnade på att jobba på byggen och investerade i skyffel och slunga och började gräva för hand.

Sture grävde endast för hand dom 10 första åren, då kom han på den briljanta idèn att köpa sin första grävmaskin av märket Carman som tillverkades i Lindesberg och samtidigt anställdes Stures bror Kalle som maskinist och Sture fortsatte som spadgubbe efter maskinen. Kalle körde sedan tre olika Carman under sina 17 år i företaget.


1975 när sonen Bengt var tillräckligt gammal för att börja köra maskin i företaget hade Kalle fått ett erbjudande som han tackade ja till om att börja som vaktmästare på Kungsvalla idrottsplats, samtidigt inköptes en Volvo 614 traktorgrävare för Bengt.


1981 kom även sonen Björn in i företaget och maskinparken utökades. Sture fortsatte som spadgubbe tills han var 80 år fyllda år 2005. 2015 övergick företaget till att drivas som aktiebolag av Bengt och Björn.


8 december 2015 gick Sture ur tiden vid den aktningsvärda åldern av 90 år.


19 mars 2019 gick Bengt bort efter en längre tids kamp mot cancer.

Cancer kan dra åt helvete.


Björn driver numer företaget i egen regi.Om ni vill komma i kontakt är ni välkomna att ringa Björn Strelin på mobilnr:070-6052688 eller mejla på strelins@telia.com

Sture klippte gärna på sin Stiga Park "Stureplan" framför husen i Starby, här med barnbarnet Isac i knät.

Bengt med sitt älskade FBK